Active Cities | soluții de mobilitate, regenerare urbană și eficiență energetică

Sisteme de iluminat

Iluminatul ecologic intelligent cu telemanagement.
Soluții smart în gestionarea, monitorizarea și controlul iluminatului public

AFLĂ MAI MULT

Eficiență Energetică

Ai nevoie de consultanță?

CUBE OFFICE BUILDING, Calea Floreasca Nr. 169X, Et 4, Sector 1, 014459

Sună-ne: +40 728 999 588

office@urbanscope.ro

sau completează formularul

Iluminatul Public

Iluminatul public este esențial pentru siguranța rutieră, siguranța spațiilor publice și ambianța urbană a unui oraș.

Efectele iluminatului spațiilor publice pot face mai atrăgătoare orașele și comunitățile, precum și centrele comerciale și culturale, evidențiind reperele locale atractive sau accentuând atmosfera în cursul unor evenimente publice importante.

Strategia de dezvoltare a serviciului de iluminat public

Strategia de dezvoltare a serviciului de iluminat public trebuie să aibă ca misiune principală organizarea, modernizarea, eficientizarea serviciului de iluminat public, ridicarea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții, creșterea gradului de securitate individuală și colectivă, a gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale.

Echipa Urban Scope, dedicată proiectării sistemelor inteligente de iluminat, a adoptat o abordare sistemică bazată pe indicatorul eficienței energetice maxime șI a costurilor minime pentru clienții noștri din mediul public sau privat.

a

Premise în dezvoltarea unor soluții de iluminat optime:

Proiectarea unui sistem de iluminat performant

Asigurarea nivelului optim al consumului de energie electrică, în condițiile îndeplinirii tuturor cerințelor, prin:

Un bun proiect de iluminat public poate reduce costurile totale de la 40% până la 70%

Sistemul de iluminat public trebuie calculat în funcție de normele locale de urbanism și siguranță referitoare la spațiere și la cerințele de iluminat pentru utilizări specifice orațului.

Corpurile LED sunt o alternativă viabilă la iluminatul clasic. Consumul unui corp de iluminat stradal cu led-uri este aproximativ la jumătate din consumul unui corp de iluminat clasic.

Sisteme de telemanagement ale iluminatului

Sistemul inteligent de telemanagement este un sistem de control la distanță al iluminatului public care asigură monitorizarea și controlul fiecarui corp de iluminat din oraș și permite ca exact cantitatea necesară de lumină să fie furnizată la timpul și locul potrivit.

Pe baza infrastructurii existente vor deveni disponibile informații detaliate despre starea iluminatului public, iar rețeaua de iluminat se va transforma într-o infrastructură inteligentă de utilitate publică.

Ce este ?

Sistemul de telemanagement poate fi aplicat oricărei instalații de iluminat, indiferent de componentele sistemului existent, fără înlocuirea elementelor de bază ale sistemului.

Pe baza unor proiecte specifice, se adaugă în sistem, la nivelul aparatelor de iluminat și la nivelul punctelor de aprindere, echipamente speciale care comunică între ele, monitorizează și controlează întregul sistem la nivel de punct luminos într-o abordare integrată.

Cum funcționează ?

În cazul existenței unui sistem de telemanagement, reducerea intensității luminoase a fiecărui corp de iluminat și pornirea/oprirea fiecărei instalații devin sarcini facile. În funcție de necesități, se poate selecta unul din programele de iluminat prestabilite, se poate crea un program specific sau se poate controla individual fiecare corp de iluminat.

Avantaje

Urban Scope deține o echipă de experți formată din peste 60 de consultanți, care se concentrează exclusiv pe soluții sustenabile de tip „Smart” și care furnizează soluții complete de consultanță și elaborare de documentații tehnice ce susțin atragerea de fonduri nerambursabile pentru mediul de afaceri și administrațiile publice locale, regionale și centrale.

Finanțări Nerambursabuile

  Orașul Luminii

  Soluții

  01.

  Iluminare stradală inteligentă în funcție de densitatea traficului de noapte, de condițiile de mediu etc.

  02.

  Control de la distanță al corpurilor de iluminat prin fibra optica sau conexiuni wireless

  03.

  Gestiune centralizată prin software de telemanagement

  04.

  Dispozitive de iluminat cu LED, cu eficiență energetică ridicată și funcționalități integrate de management inteligent

  05.

  Controlere pentru comunicatii criptate si centralizare solutii de control

  Beneficii